16 Nov 2014

Tradicinio maisto šventė

Sveiki!

Penktadienį, lapkričio 14 dieną, labiausiai namų ir mamuko maisto išsiilgę Lithuanian Society nariai apie septintą valandą vakaro nerimastingai rinkosi į Teviot Dining Room. Nekantriausieji vis kankino EULS prezidentą Domą klausimais "kada galėsim valgyt", "nu davai pradedam" ir panašiai. Kiek suvėlavęs, apie 7.30pm Domas pasakė įžanginį žodį ir puota prasidėjo.

2014 metų tradicinio maisto šventė prasidėjo ant stalo puikuojantis lašinukams, trims tinginiams, "Medučiui", šaltibarščiams beigi keptai duonai. Nė vienas atėjusysis nepasikuklino paragauti šaltibarščių su virtomis bulvėmis, kuriuos Justinas visiems padalino improvizuotu samčiu-stikline. Burnoje vis dar jausdami burokėlių skonį nekantriausieji jau "kimšo" keptą duoną ir ją užsikando tinginiu. Galbūt derinys ir ne pats geriausias (tolimesnės tų žmonių istorijos nutylimos), tačiau tikrai priminė namus ir suteikė daug laimės. Kiek pavėlavusios stalą pasiekė sūrio lazdelės tešloje. Visgi, jų buvo nedaug, todėl kai kurie atėję prie stalo vos po kelių minučių jau gavo klausti "o kas čia buvo??". Po gero pusvalanduko beveik viskas buvo suvalgyta ir "chebra" kibo į lašinius. Užduotis pasirodė ne iš lengvųjų, nes vyrukai "išrūkę" lašinius peilį paliko namie, o vienkartinis peilis (kad ir kaip keista) lietuviškus lašinukus sunkokai "ima". Kai kuriems bepjaustant lietuvišką mėsytę pro duris įžengė du vyrai nešini dėžute ir dviem indeliais grietinės. Dėžutė greitai prasidarė ir buvome informuoti, kad čia "turėjo būti Žemaičių blynai, bet ... labai skaniai gavosi". Namų išsiilgę žemaičiai, o tai pat gi žemaičiams prijaučiantys aukštaičiai_dzūkai_suvalkiečiai blynus greitai sutvarkė ir pirštus apsilaižė.

Manot čia išėjom namo? Oi, NE. ( o jei taip manot, vadinasi nebuvot ir daug ką praleidot :p )

Išragavę visus patiekalus susėdome prie keturių stalų ir pradėjome "Protmūšį", kaip niekad persmelktą škotiškų akcentų. Kai kam buvo naujiena, kad viskį išrado ne škotai, kai kam nepavyko atpažinti Valterio Skoto, bet po trisdešimties klausimų išsiaiškinome, kuri komanda tą vakarą buvo protingiausia. Pirmosios trys vietos gavo paskanauti lietuviškų saldainių "Pergalė", kuriuos galėjo "užsikąsti" britiškais saldainiais.

Išdalinę prizus protingiausiems, tiesiog privalėjome apdovanoti geriausius virtuvės šefus. :)
Taigi, po vakaro dalyvių balsavimo buvo nuspręsta, kad geriausiu Tradicinio Maisto Šventė 2014 patiekalu tapo pyragas "Medutis"! Jo kepėjos Dovilė ir Agnė buvo apdovanotos virtuvės rakandais, kurie nepadarytų gėdos net Jamie Oliveriui (nu rimtai, jei teko kada matyt, tai jis ten su rankom visada vargsta). Antrąją ir trečiąją vietas atitinkamai pasidalino šaltibarščiai, ruošti Augmanto ir Justino bei sūrio lazdelės, kuriomis mus nustebino Rokas. Šie vyrai taip pat buvo apdovanoti vertingais virtuvės reikmenimis.

Po renginio dalis "valgytojų" pratęsė vakarą Teviote, o kiti (tie, kuriems jau nieks nebetilpo) patraukė link namų.

Ir aš ten buvau, alų gėriau, šaltibarščius, keptą duoną ir tinginį valgiau, burnoj daug turėjau bei iki ryto valgyt nebenorėjau.





No comments:

Post a Comment